Més de 200 xiquets i xiquetes de Petrer ja saben com convertir la Comunitat Valenciana en la més neta del Mediterrani

Amigos de la Tierra, GECEN, Greenpeace, Surfrider i Retorna, entre altres organitzacions, estan portant la seua campanya ‘La més neta del Mediterrani’ per municipis de tota la regió per donar a conéixer el problema de l’abandonament de residus i plantejar solucions perquè la Comunitat Valenciana arribe a ser la més neta del Mediterrani. Entre hui i demà, la campanya, que consta d’una exposició itinerant, està visitant el Forn Cultural de Petrer, on més de 200 escolars dels col·legis Rambla dels Molins i Virrei Poveda, al costat de diversos regidors de la localitat representants de Compromís, Podem , PSPV i Ciutadans, el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Àlvaro, i la diputada a les Corts Valencianes Cristina Rodríguez, han comprovat com, tornant a la pràctica de tornar llaunes i botelles a la botiga, prompte acabarem amb els envasos abandonats als nostres carrers, camps i platges.

‘La més neta del Mediterrani’ advoca per una gestió de residus eficaç que tinga cura per la gent i el medi ambient, amb mesures com el sistema de retorn d’envasos. Aquestes solucions són alternatives viables, implantades en altres països amb molt bons resultats. Precisament l’exposició dóna a conéixer algunes d’aquestes mesures: Que les llaunes i botelles es venguen amb dipòsit i es retornen a la botiga, la prohibició de les bosses de plàstic d’un sol ús i la promoció de bosses duradores, augmentar la sensibilització pel que fa a bolquers i altres plàstics d’envasos, fomentant l’ús d’alternatives reutilitzables, entre altres.

Silvia Rodríguez, regidora d’Educació i Medi Ambient, ha volgut manifestar el suport de Petrer a totes aquestes mesures, “ja que l’abandonament de residus és un problema que ens trobem tots, cada dia, als nostres carrers, camps i platges “. Rodríguez, a més, ha posat l’accent en que “moltes de les solucions a aquest problema ja s’estan duent a terme per part de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat, cosa que celebrem i a la qual hi donem suport”.

“Una gestió adequada dels residus és una gestió adequada del Medi Ambient, per això volem evitar que cada dia se seguisquen abandonant cinc milions d’envasos de begudes a la Comunitat Valenciana. La solució és tornar a vendre les begudes amb dipòsit per evitar aquest abandonament i convertir-nos en el territori més net del Mediterrani “, ha declarat el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Àlvaro.

També ha volgut visitar aquesta exposició a Petrer fent costat als escolars, la diputada local en les Corts Valencianes Cristina Rodríguez, qui ha destacat la necessitat de conscienciar els més menuts, “els veritables protagonistes de totes les nostres polítiques mediambientals”.

Les organitzacions demanen a la Generalitat Valenciana i als responsables polítics que seguisuen donant suport a les mesures plantejades i arriben fins al final per protegir el dret de la ciutadania a un medi ambient net; situant a les persones en el centre de les polítiques.